Nytt År 2012




Då har 2012 startat med alla nya möjligheter. Första veckan har vi inte haft några hemleveranser, vi har donat i lokalen och kollat över vårt lager "inventering" som det kallas.


Men vi har inte legat på latsidan för det, måndagen leverarade vi företagsfrukten, tisdag levererade vi kött till ICA MAXI i Sandviken, köttet kommer från Robert i Järbo, onsdagen har vi leverarat in till Konsums lager i Gävle.


Har gjort lite omprogrammering inför Ekonära Matkasse och bokat in massor av härliga möten i agendan.



Ekonära Matkasse : 

Vi kommer att starta denna tjänst som ett komplement till vår Saluhall i början av 2012, det är många möten framöver och vi ser verkligen fram mot detta.

Vi har tagit hjälp av kostrådgivare Katrine Loo, kika gärna in på hennes blogg http://blogg.amelia.se/halsoatiin/


Ekonära kommer inte att tala om att Ni ska äta si eller så utan allt kommer att vara ur näringssynpunkt med näringsinnehåll, sedan är det upp till var och en av er om ni vill ändra för att passa just Er.


Matkassarna kommer att att innehålla så mycket som möjligt från våra lokala producenter. Ekonära kommer även att ta fram egna grötblandningar och muslin mm.

Matkassarna kommer att levereras i hela Gästrikland och Hälsingland där Ekonära Gävle levererar Söderhamn med omnejd och Ekonära Hälsingland övriga delen av Hälsingland (http://ekoskafferi.se/)


Följ oss via Facebook https://www.facebook.com/#!/ekonaragavleab och registrera Er för nyhetsbrevet så Ni inte missar något.



Ska bli så roligt att kunna erbjuda alla i vår del av landet denna tjänst i samarbete med våra lokala och nära producenter.



Saluhallen på nätet www.ekonaragavle.se är nu uppdaterad med alla nya kampanjer.

Och missa inte vårt kanonerbjudande, alla som lägger sin beställning före kl 13,00 på tisdag den 10/1-12 får 5%

rabatt på hela sortimentet, läs mer om detta och erbjudandekoden http://ekonaragavle.se/newsletter/gott-nytt-ar-toppen-erbjudande-v-02/


Mattips från Katrine:

Spana in veckans kampanjer... Butternutpumpa, min personliga favorit, gröper ur kärnorna, rostar dem i ugnen och strör över salladen eller toppar min müsli med dessa egen händigt plockade kärnor. Pumpan då? Ja den kan jag rosta i ugnen med ...vitlök och citron. Eller så skär jag den i mindre bitar, fräser den med vitvinsvinäger och mangochuntny, blandar i lite vitkål och paprika, och har som en räddare i nöden sallad i kylen. Bara ta fram då man kommer hem sent från träningen, toppa med lite lax, ägg, bladgrönt och kanske någon bit avocado. Något annat som är gott med butternut är en "indiskcurry" med kikärtor. Fräs lök, vitlök med curry, tillsätt bitar av pumpa, späd med vatten och låt koka i ca.10 min, tillsätt kokta kikärtor, bitar av blomkål, lite tomatpuré, råsocker (eller någon god chutney) och red av. Smaka av och salta om du önskar. Vänd ned lite tärnat äpple innan servering. En perfekt allt i ett gryta. Gott med ett grovt bröd till.


Nu ska jag slänga upp fötterna i soffan och njuta av en god kopp ginger och cinnamonte från Yogi, smaksatt med lite honung.


Önskar Er en skön kväll //MVH AnnHelene & Peter

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0